07 October 2006

Spinning om Borelius och Stegö-Chilò

NEW YORK Oops, så går det när man tillsätter politiska noviser... Alla proffspolitiker vet att det inte går för sig att anlita svart arbetskraft.

Det vet å andra sidan alla samhällsjournalister också. Men så länge de är journalister (med mera, i dessa fall) vet de att de slipper särskilt ingående granskning.

Troligen kommer regeringen att lyckas spinna det så att detta bara visar att dess ledamöter har personlig erfarenhet av de problem de velat lösa med avdrag för s k hushållsnära tjänster. (s)-representanter har ju visat prov på mindre insiktsfullhet om de flesta människors betalningsförmåga, med uttalanden som detta.

/Gunilla

P S I Om Maria Borelius åter skulle få svårt att få ekonomin att gå ihop kan hon kanske be sin minst sagt täte lillebror Henrik om hjälp. Med tanke på den färska storyn om Attendo Care och på att Maria Borelius varit tippad som minister ett tag är det lite underligt att ingen – såvitt jag vet – uppmärksammat kopplingen Attendo–regeringen, inte ens Ali Esbati i hans kritiska text här. Eller tja, visst, de är olika personer, såklart, bara bror och syster.

P S II Uppdatering (9 oktober): Magnus Ljungkvist granskar familjen Borelius-Larsons ekonomi här, och kommer fram till att hushållets medelinkomst under 90-talet var 131 239 kronor – per månad!

1 comment:

  1. Tjusigt bloggat! Jag lånar lite info och länkar till dej. :)

    ReplyDelete