19 November 2006

Materiell späkning vs modern teknik

NEW YORK SvD har publicerat en och annan underlig text om klimatdebatten det senaste året, men P J Anders Linders artikel idag är lysande.

Uppdatering (21 nov): läs även Pontus Forsströms krönika om samma sak (så länge som det handlar om klimatförstöring). Han har hajat!
"Självklart ska man kritiskt granska forskning och det faktum att hela opinionen löper i ett enda spår.
Men är det verkligen det det handlar om här? [Frågan] har gått från att vara en höger/vänster-fråga till att vara en folkrörelse. men framför allt har den gått från att vara ett bråk om huruvida klimatförändringarna finns till att diskutera lösningar.
Och det intressanta är att man diskuterar lösningar på Timbro-liberalernas absoluta favoritspråk, marknadens."
Se även det jag skrev här.

/Gunilla

2 comments:

 1. Tror du att han pratat ihop sig med DN:s Niklas Ekdal?

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=589942&previousRenderType=2

  Jag är mest förvånad att så få föreslår anpassning till klimatförändringarna. Det känns väl rätt uppenbart att vi, jordens befolkning, inte kommer att kunna bromsa utvecklingen?

  Vill vi t.ex.bli av med fossilbränslen får vi helt enkelt utveckla något effektivare, dvs. billigare per energienhet. För att göra det kan vi inte bromsa, vi måste istället gasa. Och vi bör inte låta omtanke om en gårdag som inte återkomma stå i vägen för en bra framtid. Typ.

  ReplyDelete
 2. Tack, Leffe, för länken! Jag läste Niklas Ekdals text och tänkte länka också till den – men insåg att det var viktigare just då att omedelbart stoppa bloggandet innan dagen rann iväg (vilket den gjorde ändå).

  ReplyDelete