09 November 2006

Medielogiskt sexigare: astronauter

NEW YORK Astronautkandidaten Christer Fuglesang, däremot, han är en kioskvältare.

Flera massmedier följde hans förberedelser i Houston för några veckor sedan, och det kommer garanterat att bli ett enormt pådrag vid uppskjutningen i Florida i december – massvis av svenska journalister från USA och Sverige, hundratals personer som åker via Rymdstyrelsen, utbildnings- och forskningsminister Leijonborg på plats... Den som vill vara med kan köpa åskådarbiljett här!

Ja, och så kommer medierna att vara där i förväg när han ger sin sista presskonferens före rymdturen, och såklart också efter landningen. Dessutom kommer det tydligen att vara möjligt att typ ringa honom när han är uppe i rymden.
Eftersom det är oklart om uppskjutningen verkligen kan ske den 7 december som planerat kan det hända att alla medieteam får tillbringa några dagar med att häcka på sina hotell... Det kan bli lite dyrt.

Jag förstår prioriteringen för varje enskilt medium. Klart att var och en vill satsa på rejäla stories om den förste svensken i rymden. Men sammantaget kommer det att bli så mycket rymdrapportering att det till sist lär stå de flesta mediekonsumenterna upp i halsen.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment