21 November 2006

Skjutjärnsfrågor till Spielberg

NEW YORK [Uppdaterad.] Hallå alla italienare, ni vet att jag älskar er! Men jag kan inte låta bli att återge ett charmigt exempel på era smått svajiga kunskaper i engelska...

Nedanstående är en avskrift av det manus som en ung italienska, programledare/reporter/stjärna i ett RAI-program, tänkte använda vid en intervju med regissör Steven Spielberg under gårdagskvällens Internationella Emmy-gala här i sta'n.

Hon var influgen från Rom för uppdraget och hade kvällens mest spektakulära utstyrsel, en svart sidenklänning med bara några decimeter mellan decolletagets lägsta punkt och slitsens högsta. Med minkstola, vilket behövdes eftersom det var himla kallt på Röda mattan! Och hon var som gjord för att stå framför kameran, mycket vacker. Som synes hade hon för säkerhets skull hittat på en egen fonetisk skrift.

Tyvärr lät sig Mr Spielberg – som fick en hedersutmärkelse på galan – inte intervjuas, utan ville bara bli fotograferad.

Mr Spielberg,

Hi, how are you doing today?
Hai, hau ar u duing tudai?

Are you excited to present the Founders Award?
Ar u ecsited to present the Faunders Auard?

I am a BIG fan of yours, can I give you a hug?
Ai em a big fan of iors, can ai giv u a hag?

So what is your next project?
So uat is ior next project?

Thank you and good luck.

Uppdatering: Reportern hade tydligen redan genomfört "intervjun", av Martin Gelins text i SvD att döma, när jag fick kika på hennes manus! Då hade hon väl tänkt göra en till, efter prisutdelningen, när jag hängde med henne och hennes team under de vrålande kändisfotografernas fotosession.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment