14 December 2006

Ekolochic-trenden får intressant kritik

NEW YORK Missa inte de intressanta diskussionerna om närodlade och möjligen ekologiska livsmedel som just nu pågår, hos Vinlusen, Lisa Förare Winbladh och Henrik Alexandersson (inklusive kommentarer).

Jag ska strax kasta mig över min The Economist, om jag kan hitta den i röran, och läsa dess artikel om detta. Ämnet är högintressant för mig, eftersom jag egentligen hade tänkt göra allsköns reportage på just detta tema i New England just idag (och imorgon).

Har jag berättat att jag börjat skriva för Ekolådans nyhetsbrev (se nummer 50/2006)? Det innebär att jag fått ett välkommet forum för ett helt nytt bevakningsområde, i skärningspunkten av mat och politik, och det har gett upphov till en mängd idéer och uppslag som jag hoppas kunna sprida ut över allehanda tidningar och radioprogram.

Men eftersom jag är handlingsförlamad och tom i bollen och helt slut och arbetsskygg på grund av rubbade sömnvanor och lite annat (och fortfarande mest pysslar med att peta i mitt kommunpolitikreportage om Sundbyberg) och därför inte orkat kontakta tio redaktörer, köpa kamera och hyra bil – och eftersom jag ikväll är upptagen med ännu ett så kallat seminarium om spansk gastronomi! – så får New England-resan bli i januari istället.

Hoppas det är lika vackert väder då som idag... Idag är det så milt vackert ljus att det hade varit en barnlek att lyckas med fotografering. Och så hoppas jag att den plötsliga högkonjunkturen för ekomatsidéer ("ekolochic" syftar på ett välskrivet och trendkänsligt reportage av Ann-Helen Meyer von Bremen i Gourmet tidigare i år) inte snart är över, nu när den just har börjat.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment