13 December 2006

Årets webb, helt klart inte dagens...

NEW YORK Jag är alldeles tom i skallen efter två så kallade all-nighters med reportageskrivande – och än är eländet inte klart! (Så går det när man har många intervjupersoner, som tillåts läsa och godkänna sina kommentarer. Bara idag har jag fått flera mail, från kanske sex, sju personer som vill lägga till eller ändra i sina citat. Som tur är har redaktörerna tålamod, ännu i alla fall. Håller på med version 241 nu, typ, och fick just ett mail från Göteborg om lite aktuell händelseutveckling som jag inte vet vad jag ska göra av.)

Nej, jag ska inte kalla det elände – jag älskar alla reportage som jag själv hittat på, de är för det mesta som mina små bebisar. Så även detta. Kommer i Neo (debut!) 1/2007. (Jag hoppas att jag är den första journalist som medverkat i både Neo och Arbetaren, men är inte riktigt säker.)

Men så synd att jag är alldeles tom i skallen just nu. Tänk om någon surfar in här efter att ha läst senaste Journalisten?! Ve och fasa. Enligt en säker källa i Stockholm nämns denna blogg under "årets webb" i mediegenomgången i nämnda tidning: "Gunilla Kinns blogg från USA, Gunilla's travelogue. Generös, smart, lärorik".

"Vad kul att få en sån komplimang av SR:s stjärnjournalist!" som min tipsande kompis skrev... Ja, jättekul, men ack så oförtjänt – och särskilt i dag... Men, tack Randi (min radio-idol)!

(För en månad sedan föreslog jag per mail att hon skulle göra ett reportage om en viss grej som jag reagerat på. Men så gjorde jag det själv istället, och det var det reportaget som blev klart idag...)

Annars: idag har vi haft avslutning på spanskkursen med en liten fiesta och argentinska fröken var alldeles tårögd! Jag sitter och skriver detta i loungen på W som är ett utmärkt kontor; orkar varken åka hem och städa eller ge ut mig på sta'n och julhandla. Over and out.

/Gunilla

2 comments: