15 January 2007

Jag debuterar i NEO

DANTEWADA Kolla in senaste numret av Magasinet Neo! Som Per Gudmundson skrev den 12 januari (ni får kolla själva: scrolla i http://gudmundson.blogspot.com, jag orkar inte länka med mina konstiga uppkopplingsmöjligheter här) har vi tillsammans skrivit en text om (Sundbybergspolitikern) Erica Lejonroos. Jag har inte sett det färdigredigerade resultatet ännu, men det ska bli spännande att kolla in tidningssidorna. Det är den längsta text jag någonsin skrivit (cirka 24 000 tecken)!

Jag gjorde förresten de flesta av "mina" intervjuer om Sundbybergs kommunpolitik sittandes i ett hotellrum i Miami i december, vilket kändes smått absurt. (När Ulf Adelsohn fick höra detta tyckte han att vi genast skulle avsluta samtalet så att jag kunde ägna mig åt att vara bland palmerna på stranden istället, men det gick ju inte.) Det är aningen mer logiskt att tänka på Sundbybergs kommunpolitik här i södra Bastarskogen i Chhattisgarh, där vi fått handskas med allsköns lokalpolitiker.

Eller nej förresten, Sundbyberg känns förresten mycket långt borta även här (trots att min brors familj bor där, fem minuters promenad från Erica Lejonroos - jag har ett dagisfoto på mina brorsdöttrar intill Bollywoodfilmerna på TV:n här på hotellrummet, så på vis är den sundbybergska vardagen nära).

Kolla in texten på Neos blogg! Eller köp tidningen!!! Där finns, som Gudmundson skriver, gott om smaskiga citat som man kanske inte vanligen förknippar med moderata politiker.

/Gunilla

P S Kan det vara så att jag är den enda som skrivit i både Arbetaren och i Neo? Nja, det finns förmodligen några fler som figurerat i båda tidningarna. Men tidningar som Neo + Veckorevyn + Gourmet på samma år är nog min alldeles egna kombination.

No comments:

Post a Comment