25 February 2007

Hemma i Harlem

NEW YORK Mina sista dagar i Stockholm blev som vanligt smått kaotiska, bland annat för att jag och mina pinaler fick tillbringa dem inte hemma utan hos morochfar i Solna. Jag lyckades förvandla deras gästrum till en röra som mamma skulle ha kunnat kalla en kökkenmödding (fast det gjorde hon inte, men det brukade hon säga om motsvarande röriga fenomen när vi var små – och jag vägrade tro att det var ett ord som kunde finnas på riktigt, precis som jag var övertygad om att ortsnamnet Korpilombolo var något som enbart kunde existera i min systers fantasi).

En av dessa dagar tillbringade jag med en av mina brorsdöttrar, som fascinerade med sin förmåga att skifta blixtsnabbt mellan helt olika sinnesstämningar (blyg–arg–sprallig–blyg–ledsen etc på nolltid!). Vi var bland annat på teater.

Men till sist kom jag iväg till New York, där allt verkar vara nästan precis som vanligt. Mina inneboende mötte mig i dörren med en förvarning om ommöbleringar och annat, vilket gjorde mig alldeles matt, men det visade sig inte vara så farligt. Däremot har de tagit ner min obskyra haitiska metallsmideskonst från väggen och ersatt dem med sin egen Venus från Willendorf-inspirerade konst. Kanske inte så mycket att säga om.

Hittills har jag inte gjort så mycket – bara varit på The Armory Show, som var riktigt tråkig!

Återkommer med mer substantiella inlägg endera dagen...

/Gunilla

2 comments:

  1. Låter som min äldsta systerdotter - hon är sex år och äger världen. Ena minuten tror jag att hon går på uppåttjack, nästa måste det röra ja, motsatsen :). Men hon är helt fantastisk, med ett jättebra självförtroende.

    Hyr du ut delar av din lägenhet när du är borta? Detta apropå ommöblerandet.

    ReplyDelete
  2. Jag hyr ut inte bara när jag är borta, har två inneboende som dessvärre alltid är här... ;-)

    Ibland hyr jag ut mitt rum när jag är borta – men för det mesta inte, av många olika skäl. (Däremot tror jag att mina inneboende denna gång lånat ut det några nätter till nå'n bekant utan att fråga mig, puh.)

    ReplyDelete