19 February 2007

My dream team of '08

STOCKHOLM Hinner på grund av eviga packnings- och röjningsbestyr inte blogga idag, så jag klistrar in en något bearbetad konversation ur ett mail till min bankrådgivare (!) för att ni ska ha något att läsa:

Tror du Mayor Guiliani blir the next president, apropå President's Day som man firar i USA idag?
Hmmm...bra fråga... Jag har inte så bra koll, men Rudy Giuliani verkar ha samma starka ställning inom republikanska partiet som Hillary Clinton inom det demokratiska (båda omkring 40 procent). Själv tycker jag han verkar lite filurig, men det är väl delvis tack vare honom jag kan bo i Harlem... Både Clinton, Giuliani och Barack Obama är lysande kampanjpersoner, vad det verkar (Clinton går hem mycket bättre IRL än genom TV, men det är ju bara en bråkdel av väljarna som får veta det!). John McCain tror jag inte på, han är för gammal.
Annars avstår jag från att tippa presidenter och presidentkandidater, det är så himla svårt och det räcker med att ett förfluget ord hamnar pa YouTube så kan det vara kört för vem som helst. Men mina dream team*) i valkampanjen 2008 vore:
D: Hillary Clinton, med Barack Obama som VP
R: Michael Bloomberg, med Condi Rice som VP
Bloomberg har ett gyllene läge om Giulianis kampanj skulle haverera. Han behöver bara langa fram en liten del av sin förmögenhet och köra igång! Kom ihåg var du läste detta först...

/Gunilla

*) Detta är inte något politiskt ställningstagande, säger jag lite fegt. Jag är reporter i sammanhanget, inte analytiker och inte aktivist/kampanjmakare.
Och med dream team menar jag inte vem jag tror skulle bli bäst president eller nå't, utan mer vilka jag ur journalistisk (story-)synpunkt hoppas kandiderar.
Hmmm...kanske vore Giuliani, med sina skandaler och hjältestories, mer storymässig än Bloomberg – men det är roligare att säga Bloomberg, eftersom så få andra gör det (ännu så länge).

No comments:

Post a Comment