25 February 2007

Hoppas ni såg den

NEW YORK Idag önskar jag att jag hade varit hemma i Stockholm så att jag hade kunnat se Bengt Jägerskogs dokumentärfilm Ett stycke Sverige på SVT. Hans film om de uppländska syskonen Rosa och Hugo glömmer jag aldrig.

Uppdatering: Som Patrick påpekar – filmen hamnar genast på SVT:s webb. Just det, jag tenderar att glömma hur mycket som visas där!
Jag lyssnar extremt mycket på Sveriges Radio över nätet, och måste få in vanan att kolla mer på TV också. Vet inte hur länge jag tänkt kolla om Lasermannen finns kvar där på nätet...

Men, det är ju inte riktigt samma sak att se en film på sin lilla datorskärm, och de flesta TV-inslag jag ser tenderar att hackas sönder av eviga återuppladdningar – så att det tar en halvtimme bara att titta på ett vanligt nyhetsislag...
Det kommer dock inte att hindra mig från att se filmen om Eric Sandlin. Vilken story det verkar vara! Tack, Patrick. Och tack, SVT.

/Gunilla

6 comments:

 1. Inte behöver du väl vara hemma i Stockholm för att se den, SVT lägger ju ut saker på nätet nu:
  http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/player.jsp?d=65121&a=767038

  ReplyDelete
 2. Det var väldigt sorgligt alltsammans. Tala om världar som krockar.
  På slutet i filmen talar man i golfklubben stolt om att vi har fällt 22 000 träd för att bygga det här. Då kände jag faktiskt för att morra sätt tillbaka dem!!

  ReplyDelete
 3. Menar du serien om lasermannen eller dokumentären?

  ReplyDelete
 4. Jessika: Menar du vad jag menar med "hoppas ni såg den"? Eric Sandlin-dokumentären, ursprungligen, men förhoppningen kan gälla Lasermannen också!

  ReplyDelete
 5. Lasermannen finns inte kvar på nätet. Dokumentärer ligger kvar i trettio dagar. Lasermannen, såväl dramaserien som dokumentären finns som dvd.

  ReplyDelete
 6. Tack, Jessika. Jag hade hoppats att de skulle lämna kvar Lasermannen i folk-bildande syfte – men den verkar å andra sidan ha varit så bra att man gott kan köpa sitt eget exemplar. Jag har i alla fall läst boken!

  ReplyDelete