06 February 2007

Q som i quite impressed

STOCKHOLM Kan inte låta bli att citera min pappa idag, även om ni måste komma ihåg att vad jag än kan tänkas skriva om mina föräldrar här är det-mest-tokiga-som-inte-är-helt-pinsamt. Inte helt representativt, alltså. Men ändå typiskt, se exempel här. (Och mamma har just tvingat mig att lägga till denna bloggs adress som ett bokmärke i hennes dator, så från och med nu blir det rent allmänt lite censur.)

Nå, pappa berättade glatt att han spelat bridge, tillsammans med en man vars son är redaktör för en viss tidning – nämligen IQ Vägvisaren (som sedan många år delas ut gratis på högskolorna).
Jag antar att IQ syftar på intelligenskvot även i detta fall. Men pappa var inne på ett annat spår: "Q, står det för queer, eller?" frågar han plötsligt. Han uttalade det lite konstigt, men när jag fattade vad han faktiskt menade blev jag smått imponerad över att han alls kunde ordet. (Se'n trodde han att det betyder "homosexuell", och det gör det ju inte riktigt, men han var i alla fall på're, liksom.)

/Gunilla

2 comments:

  1. Skön farsa!

    Men det är faktiskt lite svårt få grepp på ordet queer. Det är ju en sak med den akademiska teoretiska (historiska) förklaringen och en annan sak hur ordet används av folk flest nu för tiden..

    ReplyDelete
  2. Visst, du har rätt, Maja – queer är ett konstigt begrepp på det sättet. Men jag trodde verkligen att pappa aldrig skulle ha hört det alls. Han är liksom 75..!

    Men jag ska kanske tillägga att jag gissar att han blandade ihop IQ-tidningen med QX (gratistidningen för gaykultur). Den har han garanterat plockat på sig från något av alla tidningsställ den finns i, liksom Nöjesguiden och Rodeo, för han gillar grejer som är gratis!

    ReplyDelete