27 February 2007

Skyline, $18 000


NEW YORK Här är en av bilderna jag ville köpa. Må konstnären, Tobias Trutwin, förlåta mig för att jag snor den. Jag brukar inte klistra in knyckta bilder här eftersom jag är lite av upphovsrättsfundamentalist, men i detta fall kanske det räknas som produktreklam.

Som ni ser föreställer bilden Manhattan, avbildat från taket på Metropolitan Museum. Fotot är på något mystiskt vis datormanipulerat, med en annan bild som enligt galleristen var inspirerad av Jan van Eycks altarstycke i Gent. Ehhhh...jag kan inte riktigt se hur, men det finns flera element i bilden som helt klart inte är New York, skimrande kupoler och så'nt som man ser på nära håll.

Tja, verket ser verkligen helt annorlunda ut i verkligheten. Det är tryckt på en tjock glasskiva, som är större än själva bilden (200x80 cm), och som är monterad ungefär en decimeter från väggen. Därför spelar verket oerhört vackert med ljus och skuggor – och ser antagligen helt olika ut beroende på varifrån ljuset kommer, och om det är dagsljus eller en spotlight som belyser det. Vill ha! Den mindre storleken kostar *bara* $7 000...

/Gunilla

P S Blogger klipper dessvärre av bilden i sidled, ser jag, så nu gör jag verkligen upphovsrättsligt intrång! Usch. Men kolla in hela verket här, vetja.

No comments:

Post a Comment