26 February 2007

Dyr konst, halvbra people watching

NEW YORK Tredje konstmässan på fyra dagar, idag närmare bestämt Scope som är roligare än gårdagens Red Dot Fair, som i sin tur var skojigare än stora, trista Armory Show där jag var i fredags (tyvärr missade jag helt Pulse, som säkert var bäst av dem alla).

Jag knallar omkring med grava tvångstankar för att jag ska råka gå emot något av verken, förstöra det – och på så vis bli skyldig att betala flera tusen dollar för en skadad och värdelös målning. Hittills har det i alla fall inte hänt!

Däremot har jag hängt med en grekisk-venezolansk gallerist från Washington D C (säger hon, men egentligen är det förorten Bethesda i Maryland), som jag först träffade i Miami i december och som försöker pracka på mig fina men alltför dyra verk av en chilensk konstnär genom att truga i mig drinkar. Det går så där för henne, men jag har i alla fall fått låna hennes wifi-uppkoppling. Och hade jag bara $8,500 så nog skulle jag köpa där konstverken också. Eller kanske något annat.

Nu inväntar jag att galleristerna ska bli tillräckligt desperata (bara 45 minuter kvar på sista dagen) för att vilja sälja fina fotografier till mig för en billig penning – men så funkar det dessvärre inte! Det är högkonjunktur även här.

/Gunilla

2 comments:

  1. Jag vill ha målningar av Lisa Rinnevuo. Hon blandar "graffitikonst" (jag tror hon använder färgsprayburkar)med "vanliga" tekniker. Blir jäkligt häftiga målningar. En stor numrerad litografi kostar "bara" 3 800 kr men jag har inte det så jag går förbi konsthandeln här i stan och längtar :).

    ReplyDelete
  2. Jessika,

    Det är roligt att spara pengar till konst, så gör det om du kan!

    Jag kände inte till Lisa Rinnevuo, men insåg att jag borde det. Inte riktigt min smak, men det var kul att få höra talas om henne – tack!

    ReplyDelete