03 May 2007

Dags för Time 100

NEW YORK Idag ska jag göra studiebesök på nyhetsmagasinet TIME:s redaktion! Spännande!
Jag har dock jobbat på Newsweek International och förväntar mig inget mer spännande än liknande rätt trista cubicles (kontorsbås) och korridorer, ungefär som på alla Manhattan-kontor. New York Times och Wall Street Journal har jag också varit på, samma sak där. Eller, det är klart att det är superintressant att se hur det ser ut där dessa tidningar produceras ... och att få höra hur deras redaktionschefer resonerar. (Aah, tänk om jag hade någon redaktör som nyhetschefen på WSJ, som talade om hur de så gärna publicerade lååånga stories om globalisering – den som var aktuell just i den dagens nummer handlade om kinesiska vischan, närmare bestämt hade reportern vandrat med en ung kvinna från en by som sökte jobb i storstaden – detta var våren 2001 då amerikanska medier enbart handlade om Kina, Kina, Kina och jag själv var inne på Kina, Kina, Kina trots att jag hade valt bort att flytta dit.)
Men den skojigaste redaktion jag sett här i sta'n var nog New York Review of Books, med en mer excentrisk touch och de högsta och flesta och rörigaste recensionsboks-högar jag någonsin sett.

Anyway, studiebesökets clou är att Times redaktionschef Adi Ignatius (vilket namn!) presenterar sitt kommande nummer, med samtidens 100 mest inflytelserika människor – "a cornerstone of TIME's global editorial calendar", som de skriver i inbjudan.

Ingen svensk finns med på listan, däremot personer från Australien, Egypten, Frankrike, Indien, Iran, Island, Israel, Japan, Jordanien, Kambodja, Kanada, Kina, Kuba, Nigeria, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Senegal, Sierra Leone, Singapore, Storbritannien, Sudan, Sydafrika, Taiwan, Tyskland, USA och Vatikanstaten. Vi får väl se om det blir något bloggbart av det hela. Förresten, storyn är ju redan ute här.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment