06 June 2007

Veuve Cliquot vaddå

NEW YORK När något är för bra för att vara sant så ... är det ju ofta för bra för att vara sant. Dit hör definitivt erbjudanden om att få sex flaskor champagne gratis. Som i ett mail en kompis vidarebefordrade till mig idag:
Hello all Champagne lovers. Send this message to 10 people, with a copy to markp@spier.co.za.
Veuve Clicquot France will contact you in order to deliver to you a case of champagne in three weeks. They are doing this to enlarge their database.
It does work and you receive 6 bottles in 15 days.
Man behöver inte vara särskilt skeptisk inställd för att inse att det var ännu en kedjebrevsbluff. Läs mer här; Veuve Cliquot dementerar här:
Dear websurfer,

A promotional deal is currently on the Net regarding a free offer of a case of 6 bottles of Veuve Clicquot champagne.
This is a hoax, totally beyond our control; and, of course, we are not the author. We do not gather any e-mail nor build up any database.
We strongly condemn the author of this hoax and hope that it will end.

Yours sincerely,
Veuve Clicquot Ponsardin
Liknande mail har ju cirkulerat i många år, de flesta jag har fått har gått ut på att Ericsson delar ut gratis mobiltelefoner till dem som mailar en massa personer. Även om jag tycker det är högst irriterande att få sådana här mail är jag lite fascinerad över att det vandrat runt i så många år och fortfarande når människor som hoppas hoppas hoppas att champagne inte bara ska vara torr och kall utan även gratis.

Den här gången hade mailet i alla fall inte samma rasistiska undertoner som det där om den sydafrikanska barnskyddsmyndigheten.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment