07 July 2007

Ibland säljer man ett foto när man minst anar det

NEW YORK Avdelningen "konstiga saker som händer"... Fick idag ett mail från en kvinna på en managementkonsult-firma i London, som ville köpa ett fotografi som jag tog på Haiti för några år sedan.

Bilden föreställer en Minustah-övervakad World Food Programme-transport. Jag och fotografen Kalle Melander fick resa med konvojen, i sällskap med en massa brasilianska FN-soldater, för att vi vill göra ett reportage om svårigheterna att distribuera ris, olja och näringskex till de översvämningsdrabbade människorna i Gonaïves.

Mycket spännande, viktigt och intressant; dessvärre helt osäljbart (efter mycket om och men lyckades vi i alla fall sälja in ett reportage om en familj i Gonaïves till Latinamerikabulletinen).

Jag lade inte ner så mycket krut på de där bilderna. (Det gjorde däremot Kalle – se detta foto, och varför inte hela den fina bildserien från Haiti.) Ganska konstigt att en av dem jag tog kan vara av minsta intresse för någon annan... Årets hittills mest oväntade försäljning! Konsultfirman ska till att börja med enbart ha den på sin hemsida – 40 brittiska pund till mig.
Klicka här och scrolla ned till fotot på Ivan Werberich – det är den bilden.

/Gunilla

2 comments:

  1. Måste nästan vara Mexico City? Right?

    //Stefan

    ReplyDelete
  2. Ooops, mitt simpla inlägg hamnade under fel rubrik. Undrade ju vart det tog vägen ...

    //Stefan

    ReplyDelete