27 July 2007

Åtminstone en journalist som drivs av ett kall

NEW YORK Jag kan på rak arm inte komma på någon journalist som har ett kall så starkt som Nuri Kinos, eller någon som är det kallet så hängivet. Kan inte komma på särskilt många journalister som alls drivs av ett kall..?! Och även om de finns så förbleknar det vid sidan av Nuris... (Själv blir jag alldeles matt bara av att läsa hans blogg.)

But don't take my word for it! Läs vad Nuris systerdotter Angelica skriver här. Utdrag:
Min morbror är 41 år gammal, jobbar som journalist och ger aldrig upp. Jag har tjatat på honom att gifta sig och skaffa barn så jag får fler kusiner. Nu börjar vi, alla i familjen, bli trötta på honom, faktiskt.
Under de dagar jag har sovit här hemma hos dem har varken jag eller någon annan fått sova. Mormor är jättetrött. Han håller oss uppe hela nätterna eftersom det ringer till honom från Irak hela tiden och dessutom får han samtal om att han måste rädda andra barn från länder, vissa samtal handlar om att folk vill att han ska skaffa jobb till dem och allt möjligt annat. Inte får vi titta på tv heller, i alla fall inte vilken kanal som helst, allt ska handla om hans jobb.
Jag har bett Nuri att få komma på studiebesök till Mesopotälje i sommar, ska bli jättekul. (Har såklart varit där, såväl i assyriska bostadsområden som Geneta som på en libanesisk restaurang i en förortsgalleria som mina föräldrar upptäckt, men det var väldans länge se'n!)

/Gunilla

No comments:

Post a Comment