21 August 2007

Varning för scannrar som läser fel

STOCKHOLM Jag har varit hes och febrig idag, så inte mycket till aktivitet, här inte. Och alla deadlines blir bara fler och fler! Värsta ketchupeffekten, blev det, när redaktörerna kom tillbaka efter sommaren.

Så jag jobbar som en galning. Paradoxalt nog är jag fullkomligt pank och tvingas leva på krita, eftersom de få utstående fakturorna jag kunnat skicka ut under sommaren av olika skäl inte betalats – utan blir 3–4 veckor försenade. Inte roligt...

I ett fall handlar det faktiskt om att en scanner hade läst in helt fel datum för sista betalningsdag, kanske för att jag (som vanligt) hade skrivit det i löpande text och inte i en spalt – så alla frilansar som läser detta, se till att skriva ut förfallodagar tydligt!

"Dagens kontor" var uteserveringen på den persiska restaurangen Hatam på Kammakargatan. Dessförinnan gjorde jag en intervju med professor Mats Lundahl på Handelshögskolan. I mer än två timmar drog vi war stories från Haiti! Fast han började hänga i Port-au-Prince redan 1969, så det var tunga grejer.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment