22 August 2007

Roligare bloggande än så här blir det icke idag

STOCKHOLM Ah, vilken eländesdag. Feber och halsont har tilltagit och jag låg i sängen och tyckte synd om mig själv till klockan halv fyra! På eftermiddagen!

Tilltänkt lyxlunch på Leijontornet liksom middag i trädgården fick ställas in (båda evenemangen mini-bloggträffar of sorts).
Till sist tog jag mig samman och bakade två plåtar kanelbullar, för den händelse att någon vågar komma hit och träffa mig när febern är över. Och gjorde en raid till tobaksaffären på Järntorget för att köpa halstabletter – och frimärken för 61 kronor. Gissa vem som behöver dessa? Jo, amerikanska ambassaden. Som jag antydde här har det verkligen varit en heltidssyssla att skaffa alla intyg och grejer och pengar som behövs bara för att förnya ett visum. Imorgon måste jag vimsa runt för att om möjligt finna en fotoautomat. Ett fotografi är nu allt som fattas i ansökan – men jag kommer säkert att fallera på någon punkt...

Nu ska jag kolla på fotboll på TV! Och försöka ta itu med någon av alla artiklar. Och äta halstabletter. Roligare än så blir det inte idag.

/Gunilla

5 comments:

 1. Du måste ha ett amerikanskt passfoto, tror inte automater fixar det. Gå till Aspkrans fotoaffär vid Södra Station/Rosenlundsgatan.

  ReplyDelete
 2. Hejhej, kanske inte har så mycket med ditt blogg inlägg att göra men jag måste fråga helt enkelt. Jag funderar nämnligen på att dra över till New York ett halvår eller så efter studenten. Och då tänkte jag höra med dig om du har något bra tips på sidor, eller personer eller ja vad som helst man kan kontakta om man vill hitta en lägenhet eller rum att bo i under den tiden! Ha det bra!

  ReplyDelete
 3. Lina, är det amerikanskt det där med 5x5 cm, som de begärde? Nå, det gick i alla fall bra med vanligt svenskt automatfoto, togs på T-Centralen.

  Utanför ambassaden fanns en skylt om att den som glömt ta foto kunde fixa det på T Karlaplan. Men sedan visade det sig minsann finnas en automat inne på ambassaden (vilket de inte nämner på sin hemsida)!


  Sara,
  Sök på "boende" bland kategorierna här på bloggen.

  ReplyDelete
 4. Sara,

  Det var inte så lätt att hitta som jag trodde, men kolla här:
  http://gunillasdagbok.blogspot.com/2006/09/bostder-hotell-och-boende-i-new-york.html.

  ReplyDelete