18 September 2007

Putz weg

NEW YORK Lite jobbigt att erkänna, men jag tvingas skriva detta på en lånedator. Igår, strax efter att jag langat iväg en text om Hillary Clinton och amerikanska sjukvårdsförsäkringar, förlorade jag min egen bärbara på det mest klantiga vis. Senast jag såg den var på en damtoalett på FN.
Kära bloggläsare, håll gärna tummarna för att den dyker upp igen – i den datorn finns ungefär allt: mitt företag, mina och pågående projekt alla möjliga slag, mina lösenord och exempelvis typ alla mina fotografier (och nej, det finns såklart ingen vettig backup)!
Skulle lägga mig ner och dö, eller åtminstone dra något riktigt gammalt över mig, om det inte vore för att jag ännu är i chock- och förnekelsestadiet.

/Gunilla

8 comments:

 1. Lider med dig, vet hur det känns.

  ReplyDelete
 2. Shit! Ångest! Själv använder jag en gammal, pensionerad desktopPC och ett program som heter Laplink för att synkronisera valda delar av hårddisken flera gånger i veckan. Det är det billigaste och effektivaste backupsystemet för mig. Har alltid en kopia av allt på den gamla datorn. Kostar inte mer än typ 50-60 USD för programmet + en nätverkskabel. Men du har väl Mac? Finns säkert ngt liknande.
  Stefan

  ReplyDelete
 3. Ajajaj, stackare.

  Mer tips på backup som är enkelt och smidigt är en liten bärbar hårddisk i fickformat. Kostar kring en knapp tusenlapp här hemma och har inbyggd backup-programvara. Mkt smidigt!

  http://prisjakt.se/produkt.php?e=134346

  Hoppas den stulna återvänder!

  ReplyDelete
 4. Otroligt intressant debatt fr Publicistklubben om Trond S som gick på SVT2 resp SVT24 för en stund sedan. Du har antagligen redan sett det, för jag tror det var en repris.
  /Stefan

  ReplyDelete
 5. Hej hej,

  Tro det eller ej, jag gick på ett seminarium enbart om hur man gör back ups - på Tekserve här i New York. Så jag övervägde länge vilken modell jag skulle köpa (och Tekserve har fiffig programvara de säljer för enkel backup) och fastnade för en Porschetillverkad modell som är supersnygg och inte alltför dyr. Men jag har inte riktigt haft utrymme i budgeten för den på länge, så den har liksom bara stått högt på "att köpa"-listan länge... Nära skjuter ingen hare, liksom.
  Jag hoppas fortfarande att min dator återvänder, något annat vore så hopplöst! Men Stefan och Leffe, era varianter låter bra och jag ska kolla in dem.

  ReplyDelete
 6. Hur lång tid tog det innan du upptäckte att du hade glömt den där?

  ReplyDelete
 7. Ungefär 40-45 minuter?!

  ReplyDelete
 8. Aj då, det är ju dessvärre lång tid för att något ska norpa den.

  ReplyDelete