26 October 2007

Force majeure

HERNDON/VIRGINIA Jag har lite otippat hamnat i ett område som jag genast döpte till "USA:s svar på Upplands Väsby" – Herndon, ett sammelsurium av kontorsbyggnader för Corporate America, motorvägar och flygplatshotell. Fast än har jag inte sett det i dagsljus, så jag vet inte riktigt!

Lite fånigt att det var flyget från New York som var försenat med två och en halv timmar, så att jag missade planet det anslöt till från Washington – för här var vädret mycket sämre, med regn (och med stora förseningar, dock inte för "mitt" plan). Nästa flyg: 23 timmar senare.

Först var jag sur som ättika över att missa ett helt dygn av en kort resa, och över att behöva lägga pengar på något så idiotiskt som ett rätt så själlöst kedjehotell (och taxi dit).
Men sedan fann jag mig i mitt öde, och konstaterade att jag stormtrivs...nä, det var ett alltför starkt ord. Fast det är trots allt helt OK. 69 dollar inklusive frukost, wifi och transport till flygplatsen, för en liten svit – på ett sådant ställe som tveklöst skulle leda till hotelldöden om man tvingades bo här ofta och regelbundet, men som är intressant för mig som omväxling. Bara en sådan sak som att här finns TV och ett dressing room! TV = exotiskt. Eller bara en sådan sak som att kvällsreceptionisten visade sig komma från Nepal, av alla ställen, och studerar offentlig förvaltning på dagarna för att kunna återvända och jobba för sitt hemland i framtiden.

Jag har svullat i mig mikrovågspoppade popcorn (finns närmligen ett rejält pentry här i sviten) framför TV:n som visar bränderna i Kalifornien och Craig Ferguson Late Late Show. Och jag får hänga här större delen av dagen imorgon, jippi.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment