02 October 2007

Några foton från FN, tagna den 24 septemberEn grupp munkar och aktivister demonstrerar på Dag Hammarskjöld Plaza, en plats en bit från FN-skrapan i New York där olika etniska grupper ofta försöker få uppmärksamhet för sin sak: i detta fall att få FN:s säkerhetsråd att diskutera Burma och helst även skicka dit fredsbevarande trupper.
Några dagar senare stod Burma på rådets agenda, även om det enda som hände var att man lät ordförandelandet Frankrike göra ett kritiskt uttalande. (Kinas och möjligen Rysslands hot om veto sätter stopp för andra tilltag.)
Jag intervjuade en av dessa munkar. Citatet (tillsammans med ett uttalande om Burma av Fredrik Reinfeldt) hamnade i denna text.


Vad händer här? Ett terrordåd i New Yorks tunnelbana?! var väl min första tanke. Eller senaste nytt om Paris Hilton, kanske.
Men nej, dessa människor – som står i det utrymme som är beläget mellan FN:s personalentré, lunchserveringen och hissarna upp i skrapan – kikar på CNN när de sänder Mahmoud Ahmedinejad tal på Columbia University. (Det var visst inte bara jag som fotograferade folkhopen. Här kan ni se hur det såg ut från andra hållet.)Fredrik Reinfeldt talar klimatfrågor och business med herrar från The Carbon Disclosure Project (i FN:s presskonferenssal).


Presskonferens om resultatet av klimatdagen på svenska FN-missionen – Fredrik Reinfeldt intervjuas av Sveriges Radios New York-korrespondent. Till vänster en annan ung man med bandspelare i högsta hugg: Reinfeldts pressekreterare Oscar Hållén (hej Oscar!).

/Gunilla

No comments:

Post a Comment