21 October 2007

Söndagskvällsfulblogg

NEW YORK Jag är alldeles vimmelkantig efter en heldag downtown Manhattan och downtown Brooklyn, full av intryck. Jag har bland andra träffat två stycken immunologer som sju dagar i veckan forskar på fågelinfluensa, och en författare som redogjorde för den komplicerade fastighetsmarknaden i Honolulu – och en annan skribent som berättade dels om sina nyliga intervjuer med Kate Moss i London, samt om sin franske älskare som växte upp på Madagaskar och jobbar på ett noshörningsreservat i Sydafrika samt skriver på en doktorsavhandling om utrotningshotade svarta noshörningar (och just blivit värvad som fotomodell för ett kosmetikamärke i New York). Hur slår man den kombinationen? Det gör man inte, man bara lyssnar och gapar.

Dagens lunch: Café Gitane i Nolita/Manhattan (forellsallad); kvällens middag: Sorrel i Prospect Heights/Brooklyn (anka och chokladmousse).

Trots att mer än halva oktober gått var det så pass varmt att restaurangen hade glasväggen öppen mot gatan så sent som klockan halv tio!

Värmen gjorde att Nolita, Soho och Greenwich Village var fulla av flanörer, på det hela taget en avslappnad söndag på Manhattan. Jag ägnade en timme åt att utpröva tangentbord på Apple Store och en halvtimme åt att kolla på fascinerande "get rich now"-böcker på Barnes and Nobles – och fick en helt ny idé till en viss bok som jag måste skriva en vacker dag.

Är inte helt säker, men tror faktiskt att en av mina inneboende ägnade söndagen åt att leta lägenheter. De håller på att slå knut på sig själva för att få stanna kvar här, bland annat genom att erbjuda att betala högre hyra – men det går liksom inte, och jag blir mer och mer svårflörtad.

/Gunilla

5 comments:

 1. Den bistra sanningen om NYC bostadsmarknad håller på att gå upp för dem? Allt det där om att hitta en Mycket Billig Lägenhet på nolltid försvann ut genom fönstret och nu klamrar de sig rent bokstavligen sig fast vid fönsterkarmen hos dig. Om de har köpt hus så får de väl flytta till huset.

  ReplyDelete
 2. Oh no, blogga inte om Gitane! Mitt hemliga favoritställe i New York alla kategorier.. deras våfflor med färsk frukt och nypressad juice, en vårdag på uteserveringen. Inte mycket slår det. ;)

  ReplyDelete
 3. Jessika,

  Jag vet ju inte de köpt huset riktigt, men har de det ligger det 2,5 timmars bilresa norrut = för långt för att pendla dagligen till jobbet...


  Lina,

  På vilket sätt skulle Café Gitane vara hemligt? Hahahahahahaha, det är väl det minst hemliga stället söder om Houston Street!
  Men en favorit alla kategorier är det förstås.
  Jag trodde att jag hade provat alla rätterna på deras meny – men deras våfflor har jag faktiskt inte ätit, det måste jag göra vid tillfälle.

  ReplyDelete
 4. Sorrel är däremot jävligt hemligt. Hur hamnade ni där? Jag bor i samma block, is nice

  ReplyDelete
 5. Men hur hemligt kan ett ställe vara som har halva entrén fulltejpad med recensioner från Time Out, New Yorker, Zagat och alla möjliga andra publikationer!?
  Mycket trevligt att ha som kvarterskrog, verkar det! Vi hamnade där på grund av bekanta som också bor i kvarteret (Prospect Heights). De verkade ha ätit där hur många gånger som helst.

  ReplyDelete