11 December 2007

Undrens tid ingalunda förbi!

NEW YORK Tro det eller ej, men min dator har faktiskt dykt upp! Efter nästan tre (3) månader på vift. (Ni som inte följt denna story, se dess början här.)

För några timmar sedan fick jag ett mystiskt mail från en person som sade sig ha min dator. Och alldeles nyss fick jag ett nytt mail med hennes namn, och mystiska formuleringar som "ledsen att du behövde köpa en ny dator, men det var bortom min kontroll...förklarar mer se'n". Mailen låter som hämtade ur en spionroman (ja, jag överdriver det hela, för att göra min tråkiga vardag /=mina packningsbestyr/ lite mer spännande).

Synd bara att jag inte fick detta märkliga besked igår, när jag ju var "på brottsplatsen" = FN:s högkvarter. Fast kanske var det därför detta hände?! Jag besökte nämligen bland annat det innersta av lejonkulan – säkerhetskontrollen, varifrån hela FN övervakas via övervakningskameror, och kunde då inte låta bli att nämna att min dator säkert gled förbi framför någon av dem i mitten av september. Men det sambandet är lite osannolikt, tror att det faktiskt är en slump.

Den mystiska kvinnan finns nu där i närheten, men jag hinner absolut inte åka dit eftersom jag ska till flygplatsen om ungefär en halvtimme...och är väldigt sen som det är...
Får försöka ordna med någon som kan hämta datorn och med någon annan som kan föra den till Stockholm (så kan jag fixa julklappar till halva släkten genom att trycka ut fotografier på mina syskonbarn som finns där!).

Ska bli mycket intressant att få veta hela storyn! Har den mystiska mailerskan köpt stöldgods eller försökt skydda en väninna/kollega, var har datorn hållit hus, är den skadad, varför hör hon av sig först idag – och så vidare?! Fortsättning följer, hoppas jag!

/Gunilla

5 comments:

 1. ojoj...vilket drama. Berätta mer när det klarnar!!!

  ReplyDelete
 2. Det har redan klarnat betydligt! Berättar mer senare... Kan tillsvidare avslöja att den mystiska mailerskan heter Tatjana.

  ReplyDelete
 3. Grattis iaf! Nu får du tillbaka gamla fotografier, bookmarks och skrivna artiklar och artikelideer. Framöver kan Du använda den gamla som backup-dator till den nya. :-)

  Å god jul.

  /Stefan

  ReplyDelete
 4. Hittade just din blog. Himla intressant. Ska ta min tid och läsa igenom den. Kul att du fick tillbaka datorn.

  ReplyDelete
 5. Nyfiken på hela storyn om den försvunna (och återfunna?) laptopen. Vad hände?

  För ett år sedan förlorade min tonåring sin mobil. Alla sa att jag skulle spärra den, men eftersom det var kontantkort så tänkte jag att det var min enda möjlighet att kommunicera med tjuven. Så jag bombarderade med SMS och kunde notera att telefonen varit på- och avslagen under tiden och jag kunde se när mina SMS kom fram till telefonen (det är en inställning i mobilen där man begär "kvitto" på att SMS:et kommit fram; dvs när mobilen slogs på och kopplades upp mot GSM-nätet kunde man få "kvittot"). Jag utgick ifrån att tjuven även lästa mina mess. Via Telia fick jag veta att telefonen använts till betalsamtal i tävlingar. Efter ca tio dagar blev tjuven uppenbarligen orolig att jag kunde spåra telefonen och lämnade in den till Polisens hittegods. Vet bara att det var en byggnadsarbetartyp i 30-årsåldern. Fast han sa att han hittat den där min son förlorat den nästan två veckor tidigare. En normal upphittare (åtminstone en mobiltelefonerfaren 30-åring!) skulle öppnat adressboken och ringt telefonnumret under "Hem", "Farsan" eller "Morsan" för att meddela att han hittat en telefon. Så det måste ha varit tjuven. Den som hade telefonen hade ju läst alla mina SMS, bevisligen, och ringt betalsamtal. För hade han hittat den samma dag som han lämnade in den, hur kunde han då veta att den tappats på just Vålamagasinet i Uppsala? 10 dagar tidigare!

  Tänkte på det när du skrev att din dator kom till rätta efter så lång tid. Kanske någon som tänkte lägga beslag på den men fick kalla fötter? Sooo, jag väntar på the full story.

  God jul!

  //S

  P.S. Väntar också på dina senaste tankar om Trond.

  ReplyDelete