13 January 2008

Sökes: idéer om ekolochic choklad

STOCKHOLM Jag ska skriva en kort artikel om choklad som är producerad/säljs med ekologiska och/eller fair trade-förtecken, och har idag därför köpt några sådana chokladkakor för att kunna göra research. Men jag söker också intervjupersoner och tips på infallsvinklar!
Berätta – köper ni eko-choklad och varför? Vilka faktorer är avgörande för att välja det (istället för vanlig choklad)? Har ni något särskilt favoritmärke? Har ni lagt märke till några intressanta trender vad gäller eko-choklad? I nuläget är jag främst intresserad av att spåna idéer och få hjälp med tänk och andras erfarenheter, samt kanske tips på någon chokladsort jag inte får missa (eller någon som är oätlig).
Om ni vet någon chokladentusiast eller professionell typ, till exempel en importör av ekologiskt framställd choklad, som vore bra att intervjua – tipsa mig gärna om vederbörande. Artikeln blir helt kort, blott 2 500 tecken, så det får inte plats mer än några citat av kanske två personer.

/Gunilla

4 comments:

 1. Jag köpte en gåbort-present till gårdagens middag på ett chokladställe, Small Island chocolate and coffe, på Timmermansgatan 26. De var inte specialiserade på ekologisk choklad, men verkar kunna mycket om choklad i allmänhet och skulle kanske ge tips om var det finns mer info att hämta.

  ReplyDelete
 2. För de privatpersoner som använder det handlar det väl till stor del om att omsätta vad man säger om miljö, rättvisa villkor och sådär till aktiv handling.
  Jag hoppas verkligen inte att det är ekolochic.

  ReplyDelete
 3. Fairtrade-märkt choklad säljs faktiskt på Lidl.
  Okunnig undrar
  2500 tecken - ungefär hur många spaltcentimeter motsvarar det i dagstidning?

  ReplyDelete
 4. Tack alla!

  2 500 tecken = som en rätt normalkort nyhetstext. Vet ej hur många centimeter... (DN är den enda redaktion jag vet som verkar mäta texter i centimeter.)

  ReplyDelete