14 January 2008

Location, location, location

STOCKHOLM Ibland erbjuder nyhetsfabriken en liten automatisk "juxtaposition" i flödet. Från Nyhetsdygnet på SvD:s hemsida:
/Gunilla

4 comments:

 1. Den här nyheten skulle du säkert velat vara ensam om.

  http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3Fstat%3D0%26ArticleID%3D2008%255c01%255c15%255c265365%26SectionId%3DTeknikTrender%26menusection%3DTeknikTrender%3BTeknikNyheter%26o%3Dsp4

  //S

  ReplyDelete
 2. Hehe, visst...men kommande, nya Apple-modeller är väl en av de mest hårdbevakade saker som finns, så det är nog bara att glömma scoop på det området!

  ReplyDelete
 3. Jag har ju inte varit en Mac-fan. Men här är i alla fall ett utdrag från min Skypekonversation med min äldsta grabb, Mac:are sedan ett drygt halvår:

  "Har sett 170 MB-filmen om MacBook:en nu på morgonen. Otroligt tuff .... MEN ... den är nog inte klar förrän de har en tillräckligt stor HDD på den. Lite tunt med 80 resp 64. Jag skulle inte köpa ett spår mindre än 16 GB idag om jag köpte en PC-laptop. Men tänk ett flash-minne på dubbelt vad som finns nu. Det skulle vara tufft!

  Jag tror faktiskt att Appple skulle sälja mer om de marknadsförde att den klarar alla Windowsprogram och ett Windows-interface numera.

  Och jag själv känner ett motstånd eftersom den bara har en knapp på touchpad:en. Låter löjligt, jag vet men varje gång jag gått in till Magnus eller Arne på jobbet för att göra eller visa något på deras Mac:ar så känns det som om jag har gipsat ena armen. Känns skitavigt. Men så är det. Jag kommer inte fram på skärmen! Högerklickar, högerklickar och högerklickar, utan att det händer ngt! Så det tar nog tid för Windows-nördar som jag att växla. Jag fattar att högerklickandet sköts på något annat sätt, men efter 4 år har jag inte fattat hur ännu. Och Magnus kan inte förklara hur jag skall få fram det jag söker. Ex vis högerklicka och välja 'Spara som' eller 'Properties/Egenskaper' för en fil. Var finns det? Hur gör man? Om de å andra sidan skulle göra om det så tror jag det är en minimal ändring som skulle ge ett bättre utfall i jakten på Windows-nördar.

  En annan sak som jag inte gillar är ikonerna. De är så stora så de tar upp halva skärmen. På min skärm är de flesta ikoner inte större än 3x3 mm. Ja, jag vet. Jag har ovanligt hög upplösning och ovanligt små ikoner. Men jag vill ju använda skärmen till arbetet, inte ikonerna. Elefanter i en VW.

  Men i datorvärlden så är det ju trots allt så att Apple har en design som kan jämförs med Bang & Olufsen visavi Luxor eller ngt annat stenåldersmärke.

  Trots allt. Imponerad idag.

  /Stefan

  ReplyDelete
 4. 160 GB skall det förstås vara.

  /S

  ReplyDelete