12 January 2008

Lukrativ bransch

STOCKHOLM Ännu ett roligt, nytt (?) ord: pratkvarnssektorn. Malte Persson använder det i en kommentar (12 januari 12.07) apropå Johan Staël von Holstein i Sourze. (Läs apropå det även Annina/Shampoo Rising.)

Uppdatering: Andreas Ekström intervjuar Staël von Holstein i Sydsvenskan om varför han väcker så starka reaktioner.

/Gunilla

4 comments:

 1. Jag ger inte ett vitten, inte ett halvt vitten, för JSvH's kompetens. Man brukar säga att man skall hjälpa upp folks självkänsla. För en del andra gäller det omvända. JSvH är en av dem. Hans självgodhet är gränslös. Han har inte gjort sig förtjänt av det.

  Det som emellertid är mest upprörande är att en del politker och en del tjänstemän låter sig duperas av dilettanter av hans sort. Tyvärr tror jag att det delvis är medias fel. Media blir ofta, alldeles för ofta, så fokuserade på en enstaka person. Sedan är det som en perpetuum mobile. I min värld kan det vara ex vis att en mediakåt persons företag gjort en affär värd 600 000 kr och tre nya arbetstillfällen. Det ger två spalter. En mindre mediaintressant persons företag gör en affär för 60 mkr, som ger ytterligare 100 arbetstillfällen. Det uppmärksammas överhuvudtaget inte, trots att det skickas ut professionellt producerade pressreleaser. Lokaltidningen säger då att de inte publicerar gratisreklam. I det första fallet vet jag inte vad det är. I vart fall: JSvH tillhör den första gruppen och har lyckats med konststycket att uppmärksamma politikerna på ... ja på vad? Vad har han gjort? Hans Icon Medialab finns inte kvar. Det var inte ens i närheten av ett riktigt, livkraftigt företag. Varför? Jo, JSvH vet inte hur man skapar och driver ett livskraftigt företag. Därmed inte sagt att jag heller gör det. Men jag har inte gjort mig själv den illusionen.

  Magsur kväll? Ja, kanske. Men det är inte obefogat.

  ReplyDelete
 2. Fan, snart måste jag starta en alldeles egen blogg. Kan inte snylta på din och andras för att torgföra klokt tänkt. Även om det är dina alster som triggar mig.

  Ha en trevlig helg!

  ReplyDelete
 3. Detsamma, fortsätt gärna snyltblogga! ;-)

  ReplyDelete
 4. År det säkert att du inte blir less? Som "snyltare" kan man känna sig påträngande, även om det är bloggens fundamentala funktion. Nåja, det kanske inte är så farligt. Jag SKA starta en egen blogg bara jag får tid och energi.

  Men som jag sa tidigare: Det är ju inläggen som triggar, men kanske inte alltid i den riktning som bloggaren tänkte sig.

  Ha're bra!

  ReplyDelete