29 January 2008

Nedräkning

STOCKHOLM Tyvärr blir det inte mycket av med vare sig middag, skärgårdsutflykter, konstverkstadsbesök med mina brorsdöttrar, Uppsalautflykt, utlovat Berns-mingel för alla vänner och bekanta som jag hade hoppats. Sorry! Hoppas ni kan förlåta mig. Jag är ju kronisk tidsoptimist. Men jag är väl snart här igen...

Vad har jag gjort de senaste dagarnadå? Hmmm... Jo, jag har ägnat mig åt många och långa intervjuer. (Rekordet slogs ikväll: fyra (4) timmar med en enda person!) Jag tycker att en av de främsta poängerna med att frilansa är att man kan ägna lång tid åt fältarbete, om man nu känner för det, i alla fall finns inga arbetsledare som sätter gränser. Och diverse halvtrista men nödvändiga ärenden, typ skomakarbesök – lite mer så'nt imorgon, och sedan far jag iväg.

En av alla saker jag tyvärr missar, och som jag verkligen skulle ha velat gå på är den förhandling som sker i Stockholms tingsrätt på torsdag (när jag flyger över Rügen, tror jag). Då ska nämligen Erica Lejonroos möta TV4. Jag har som bekant skrivit mycket om detta fall tidigare (sök på Lejonroos i sökfältet om ni vill se vad).
Denna gång blir det inget, men jag kommer förstås att följa allt som rapporteras. Lars Adaktusson har skrivit en riktigt bra krönika om Ericas fall i SvD: Mediegranskningen slog ett liv i spillror. Och Aftonbladet har storyn "TV4 förstörde hela min karriär".
Själv har jag – och Per Gudmundson – ju redan skrivit den berättelsen (se Pers blogg här). Jag hade en idé om en helt annan intervju som uppföljning nu. Men tyvärr tror jag inte att jag hade fått den tilltänkta intervjupersonen att ställa upp, och tyvärr har jag inte ens försökt på grund av den eviga tidsbristen. Hoppas någon annan kommer på samma idé. Det är mycket bra att denna fråga nu får en rättslig prövning.

/Gunilla

P S Någon som ska vara med på Årets kock imorgon? Jag hinner egentligen inte, men kanske slinker in som hastigast. Har grämt mig mycket för att jag inte ens kände till det i fjol.

No comments:

Post a Comment