17 February 2008

Amerikafläsk och Gunillatofflor

TAGAYTAY HIGHLANDS Jo, en rejäl country club har jag förresten varit på: Cherry Hills i Denver, Colorado. Där spelade nämligen Annika Sörenstam golf i en tävling som jag fick bevaka, under min korta men intensiva (och förhoppningsvis återkommande) karriär som sportreporter. Nu ser jag i Wikipedias Cherry Hills-text att medlemsavgiften är 95 000 dollar om året. Oj, kan man väl kommentera det med! Det är dyrt att vara fattig, som jag brukar säga, men det är uppenbarligen också rätt dyrt att vara rik.

Det är alltid skoj att glida omkring, såväl i de amerikanska som de filippinska höglanden. Annars är det egentligen sådana här nostalgiska resor jag skulle vilja göra, spaningar efter udda varor som Amerikafläsk, rotborstar, ostkaka och trätofflor i "mom&pop-stores" i små hålor Norrlands inland.
Jag, som ändå varit på så obskyra ställen som Timika i Västpapua , har pinsamt nog inte satt min fot norr om Dalälven på ... 20 år?! Kanske i sommar! Jag har faktiskt fått en inbjudan till Åre, av en person där som jag gjorde en telefonintervju med och som helt riktigt konstaterade att jag borde dyka upp på plats. Så nu samlar jag reportageidéer från Jämtland.

/Gunilla

2 comments:

 1. Gunilla, åk till Storulvåns fjällstation, vetja, och intervjua prisbelönte kocken Jens Hornestedt!

  http://www.svenskaturistforeningen.se/templates/hostel.aspx?id=3473

  /Maja

  ReplyDelete
 2. Och Mus-Olles museum. Udda!

  /S

  ReplyDelete