31 March 2008

Svenska kökkenmöddingar i New YorkNEW YORK Ungefär så här har det sett ut i hallen nästan varje gång jag har haft besökande svenskar i lägenheten den senaste tiden! Många påsar blir det.

Till alla varumärkes-fetischister därute: Här finns Calvin Klein, Brooklyn Industries, Timberland, Filene's Basement, Guess, GAP, DSW, Kenneth Cole, Polo Ralph Lauren och Sweet William (?).

/Gunilla

P S När jag var liten brukade min mamma använda den arkeologiska termen kökkenmödding rätt ofta, givetvis för att beskriva hur det kunde se ut i mitt ostädade rum eller i köket när jag varit där. Jag vägrade tro på att det alls kunde finnas ett sådant konstigt ord i svenska språket. Att hon förklarade att det visst gjorde det, och att kom från danskan, gjorde mig bara marginellt mindre skeptisk.

Lika illa var det att min syster försökte lura i mig att det skulle kunna finnas en ort i Norrland som heter Korpilombolo. Men inte gick jag på en sådan uppenbar osanning! Finns det en sådan ort borde den väl ligga i Apulien eller Afrika eller nå't.
Men upplägget är så lömskt att Korpilombolo har en hemsida för att lura än fler att det ligger i Norrland – just nu med information om snöslungelotteri och dragrace. Otroligt lurigt, men jag går ändå inte på det!

4 comments:

 1. Shoppar dina vänner på Manhattan eller är det värt att åka till någon outlet, funderar på Jersey Garden!?

  ReplyDelete
 2. Alla svenskar som gästar New York shoppar varhelst de kommer åt (och så har det varit i alla år jag bott här, även när dollarkursen var uppe i nästan 12 kronor – men nu är det förstås extremt).

  Tre gäster har dock varit på Woodbury Outlet upstate New York. Mer information:
  http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7

  Om det varit värt det kan jag dock inte svara på, men de verkade alla glada och nöjda i alla fall!

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 4. Och nu är den hälften. Alla är lyckliga (inkl. jag som handlade en dyr bok på nätet 75 procent billigare än i Sverige).

  ReplyDelete