27 April 2008

Bara vanligt vatten

NEW YORK Den här artikeln i Expressen ska jag visa för alla mesiga svenska vänner och bekanta som kommer hem till mig och ber om vatten men inte vill ha kranvatten (jag har till somligas förtret inget mineralvatten eller filtrerat vatten hemma): New Yorks kranvatten är tydligen betydligt renare än Stockholms – som är på samma nivå som Johannesburgs, ungefär).

Vet inte om det är sant eller en av alla New York-myter, men det sägs att det är vattnet här i sta'n som gör att baglarna blir så goda.

Hur New Yorks infrastruktur – vatten och avlopp, hanteringen av sopor etc – egentligen kan fungera, eller rättare sagt, att den alls gör det, är dock en mycket stor gåta för mig.

/Gunilla

2 comments:

  1. Det första jag fick höra när jag kom hit var att New York hade USA:s bästa kranvatten trots att det smakade blä. Men man vänjer sig ju, som med precis allt annat. Nu smakar det svenska vattnet konstigt när jag väl är hemma. ;)

    ReplyDelete
  2. Ja, min erfarenhet är i alla fall att New Yorks kranvatten smakar illa. Om det inte förändrats under de senaste åren så associerar jag smaken till en kallsup i simbassängen på Fyrishov i Uppsala. Klorsmak!

    /Stefan

    ReplyDelete