12 April 2008

Kiknande

NEW YORK När min lillebror var här nyligen tog jag honom till ett litet hål i väggen på 18:e gatan, nära korsningen med Broadway, där man äter sta'n godaste falafel (påstår lokaltidningarna och jag har inte testat särskilt många av New Yorks falafelställen men tror på vad de skriver). Vi köpte några superfärska kikärtsbollar, som vi glatt mumsade i oss sittandes på en bänk i Union Square. "Det är sååå de ska smaka", utbrast vi belåtet.
Lars Berge skriver i SvD om "Kikärtskriget", det vill säga diverse politiska och kulturhistoriska aspekter på falafel – en typ av artikel som jag älskar! Helt klart måste jag – och brorsan, såklart – fara till Palmyra Kebab i Årsta och proväta deras falafel en vacker dag.
Hade vi fortsatt bara tvärs över parken hade vi kanske hamnat på för mig hittills okända snabbmatkedjan Maoz, som enligt Dennis Lyxzén (intervjuad i SvD) har den bästa falafeln han ätit.
(Off topic: Tro det eller ej, men Dennis Lyxzén har jag gjort reportage om, för SvD:s nöjesredaktion, när han och hans punkband International Noise Conspiracy spelade i en underlig förort i Peking i maj 1999.)

/Gunilla

No comments:

Post a Comment