25 April 2008

Man kanske borde bli New York-guide ändå

NEW YORK Jag har länge tänkt att jag skulle kunna extraknäcka som "lokal guide" här i New York, för små sällskap med svenska turister. (För er som inte vet det så har jag jobbat en hel del som sightseeingguide i Stockholm – och även om det var rätt länge se'n så sitter det i... Ett tvångsmässigt beteende att visa folk runt och berätta.)

Men jag har inte gjort mycket för att något sådant skulle ske, utan har nöjt mig med att visa vänner och bekanta runt i områden som jag kan väl, såsom det judiska Williamsburg, Harlem och diverse matbutiker och restauranger.

Av en slump hittade jag programmet till denna gruppresa, i arrangemang av Zonko "Svampen" Šokčić, som inkluderar besök på såväl Peter Luger som Per Se och Dean&Deluca. Ser nästan identiskt ut med mina "guidningar"!
Fast vi brukar tyvärr inte äta på vare sig Per Se eller Peter Luger...och inte åker vi ut till vingårdar på Long Island, tyvärr (jag brukar faktiskt föreslå det, men många har tyvärr väldigt svårt att slita sig från Manhattan, vilket kanske inte är så konstigt om man bara är här en begränsad tid).

Det är bara att lyckönska alla svenskar som bokat denna resa och kommer hit i mitten av maj! Och alla andra kan ju ta rygg på deras spännande (fast kanske inte helt billiga) program.

"Svampen" jobbar tydligen numera som kökschef på Sundbyholms slott i Sörmland – som slottstraktör! Fantastisk titel.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment