23 April 2008

Obama vann ju Texas, ju

NEW YORK Det är märkligt att Clinton ofta talar om hur hon vunnit "alla" stora delstater, och att medierna låter henne komma undan med det. Idag säger t ex en kampanjgeneral hos Clinton detta i en Reuterstext 23/4:
"We expect Senator Obama to have a financial advantage," he said, "but he also vastly outspent us in Ohio, Texas and Pennsylvania," all states won by Clinton.
och ett exempel till från CNN 23/4:
Clinton has scored wins in the large states of California, New York, Ohio, Texas and Pennsylvania as well as in the Florida primary, which violated Democratic party rules because it was held at the end of January.
Visst vann hon Kalifornien, Pennsylvania, New York och Ohio – men Obama vann ju faktiskt Texas (se tabellen, som är klickbar).Det visar hur viktigt det är att skapa en bild av att man vunnit, oavsett om man har det eller ej. I Texasfallet var det ju så att Hillary Clinton vann enligt de första sammanräkningarna, beräknade på primärvalen, men att ställningen utjämnades sedan man senare räknat ihop resultaten i alla caucus-valen (nomineringsmötena).

Den storyn har uppenbarligen haft mycket svårt att slå igenom.

/Gunilla

4 comments:

 1. Av brödtexten - inte rubriken - så kan man tro att Mikael Törnwall läser åtminstone delar av din blogg. Men rubriken är väl mer i TimesOnLine-stil.

  http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3Fstat%3D0%26ArticleID%3D2008%255c04%255c24%255c281072%26SectionId%3DEttan%26menusection%3DStartsidan%3BHuvudnyheter

  /Stefan

  ReplyDelete
 2. Det är inte alltid segrarna i sig som är det viktiga. I mediavärldens tid så är det perceptionen av att man är en vinnare som är det viktiga.

  /Stefan

  ReplyDelete
 3. Hej Stefan,

  Måste säga att jag inte direkt kände igen något av det jag skrivit i MT:s DI-artikel! Han har nog bättre källor än så – det finns drösvis av artiklar om detta, och liksom jag har han säkert läst massor av dem.

  ReplyDelete
 4. Inte direkt, men konklusionen, att det är en nästan omöjlig uppgift för Mrs. Clinton stod där. Och det är inte så många som skriver så. De flesta säger bara att hon är på banan igen och kan överraska.

  Sen var ingressen och rubriken missvisande såtillvida att den inte riktigt överensstämde med innehållet i övrigt.

  Menade aldrig att han läst och "rewritat" det du skrev.

  Ha det bra!

  /S

  ReplyDelete