08 May 2008

Sarah Palin populär i VP-omröstning

NEW YORK Som jag skrev häromdagen kan man rösta på vem man vill se som John McCains vicepresidentkandidat här. Jag hade lite blandade kriterier för hur jag röstade, och orkade i ärlighetens namn inte riktigt sätta mig in så noga i precis alla kandidaterna...
Men, jag tror att mina val nästan exakt motsvarade dem som gick vidare till andra omgången! Jag är tydligen helt i fas med republikanska netizens (eller vilka som nu röstar, säkert alla möjliga junkies).
Och gissa vem som hittills är allra mest populär?! Jo, guvernör Sarah Palin från Alaska... Hon är för närvarande den enda som når över 60 procent. Hon vore en fantastisk tillgång i vilken konservativ kampanj som helst, särskilt en som behöver ... hm, föryngra sin image. Jag har också en viss förkärlek för Bobby Jindal, för kombinationen födelseår, personlig biografi och hemstat.
Både Jindal och Palin är fantastiska stories, och det är nog det som är mitt främsta kriterium vilka preferenser jag än har i några amerikanska val.
Noteras kan även att Rudy Giuliani åkte ut i första omgången, mot Texassenatorn Kay Bailey Hutchison – han var inte ens nära att gå vidare.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment