18 June 2008

SvD: "Hur kunde det gå så här snett?"

NEW YORK Förutom Oscars utmärkta artikel bör alla läsa P J Anders Linders text. Citat:
Till socialdemokraterna är den givna frågan: Nu pratar ni stort, men kommer ni att avskaffa Lex Orwell om ni skulle vinna valet 2010?
Till de borgerliga är frågorna fler: Hur kunde det gå så här snett? Var tappade ni känslan för balansen mellan stat och individ och fick för er att Sveriges säkerhet kräver massövervakning av svenskarna? Vad är det som får en fp-företrädare som Johan Pehrson att säga så här om partivänner som tvekar inför planerna: "Vi är trots allt individer som ställer upp för ett parti och inte ett parti som skall ställa upp för en individ." Vad är det som gör att det stora flertalet m- och fp-ledamöter inte säger flasklock till integritetens försvar, trots att många har byggt sina karriärer på att tala om frihet och respekt för den enskilde?
Fokus har också en intressant artikel om hur hårt partipiskan viner i Sverige.

Läs även Hemliga mamman:

Det är naturligtvis upp till Fredrik Reinfeldt hur han vill leda moderaterna, men det är ett högt spel han spelar. Efter att ha alienerat en stor del av de gamla moderaterna, i samband med avrättningen av Mikael Odenberg förra året, så går han vidare och alienerar en betydande del av de mer liberala moderaterna. Frågan är vilka som finns kvar, som väljer att rösta på moderaterna i valet 2010.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment