10 July 2008

Kö ut på trottoaren till Chipotle Grill!NEW YORK
Jag har så många smarta affärsidéer så ni anar inte. En av dem tänker jag genast avslöja, och på sätt och vis blir jag bara glad om någon snor den: att importera Chipotle Grill till Sverige. Modern, mexikansk snabbmat i snygga lokaler. Wall Street blev som tokiga i aktien när bolaget introducerades på börsen.

Just nu står jag i filialen på 42:a gatan. Tanken var att köpa en redig burrito med extra guacamole och sätta mig i Bryant Park med USA Today och Time Out.

Men kön ringlar sig genom hela den långsmala lokalen och ut på gatan! Bilden visar bara en bråkdel av den! Man skulle kunna tro att maten vore gratis idag. Det är hur mycket folk som helst, och det har varit så i knappt en timme. Folk väntar tålmodigt för att få beställa.

Men i Bryant Park var det snudd på slagsmål om stolarna vid lunchtid. Så det är inte precis så att folk här i sta'n försvunnit på semester.
Däremot tycks övriga USA och resten av världen vara på semester här, vilket märks på Midtown-trottoarerna om än inte just på Chipotle. Hur det ser ut i butikerna vågar jag inte ens tänka på och har inte satt min fot i dem på ett halvår. Förutom på Apple Store, förstås. Jo, jag var på Toys R Us för ett par veckor sedan, en smått bisarr upplevelse.

Inte en chans att jag ställer mig i denna låååååånga kö. Jag sitter ju mest hemma ensam på dagarna och är snudd på folkskygg, och att köa för att få mat har jag också helt vant mig av vid. Istället står jag här och snyltar på Chipote Grills eluttag, så att jag och datorn är redo för en ny omgång i Bryant Park (det enda shoppingsug jag känt på ett tag, men det känner jag desto starkare, är inför denna väska).

Bryant Park, det är verkligen New York i ett nötskal. Ett toppenställe på alla vis. Särskilt en lagom varm och solig dag som denna – men man kan förlägga hela sin Manhattan-tillvaro dit, tycker jag (och till Central Park). Önskar bara att jag kunde få med mig en burrito tillbaka!

/Gunilla

2 comments:

  1. Jag lovar att bli stammis om du öppnar ett Chipotle Grill i Stockholm! Taffel meddelade idag att de kommer att missionera för mexikansk mat framöver. Nu är det läge!

    ReplyDelete
  2. Ja, och jag tror att Lisa (Förare Winbladh, alltså Mrs Taffel för dem som inte vet det) är såld inte bara på äkta mexikansk vara utan även på just Chipotle Grill. Samma gäller, tror jag, Fast Food Lovers-bloggarna.

    ReplyDelete