07 September 2008

Dubbla standarder

SOLNA Ständigt kloka Anne Kornblut resonerar i Washington Post om Hillary Clinton vs Sarah Palin, exempelvis om vad som hade hänt ifall det hade varit en 17-årig Chelsea Clinton som hade blivit gravid och inte Bristol Palin – och varför det var OK att ifrågasätta Hillary Clintons brist på utrikespolitiska erfarenhet, men inte Sarah Palins mer skriande densamma.

Utdrag ur Kornbluts kolumn:
"...under hennes första vecka i det nationella rampljuset har Palin och hennes vapendragare farit ut med anklagelser om sexism mer oförblommerat än Clinton gjort under två mycket publika decennier. Och Palin har ännu inte ens fått bemöta några seriösa frågor, i en intervju eller i en debatt en-mot-en.
Om Clintons budskap var att hon är en överlevare – att hon blivit undersökt och prövad, och hennes åsikter granskade, med alla hennes personliga problem välkända av alla – har Palins hittills varit att hon, bara genom att ha blivit nominerad, redan har klarat alla de prövningar Clinton gått igenom. Palins mantra tycks vara att kvinnor inte längre behöver vara bättre än män vad gäller bedrifter och kvalifikationer för att vinna; det räcker om de protesterar, när det kommer frågor om huruvida de är förberedda."
/Gunilla

2 comments:

 1. Jag sa ju att det har mycket mer med primitiva (massmediförakrade eller massmediaberoende) känslor att göra än politik. Trots att jag är betagen av Palin så inser jag ju att så j-a bra kan väl ingen vara ... Å då talar jag inte om politiken som sådan, för jag betraktar mig inte som konservativt lagd republikansupporter. Absolut inte.

  Men det är kul med en outsider som tar sig fram. Tids nog kommer nog massmedia med stöd av opponenterna att ta ner även henne på jorden (befogat eller obefogat spelar ju inte någon roll i det massmediala spelet).

  /Stefan

  ReplyDelete
 2. Du MÅSTE kolla detta färska klipp i ämnet. Mycket belysande...
  http://www.thedailyshow.com/video/index.jhtml?videoId=184086&title=sarah-palin-gender-card

  ReplyDelete