15 September 2008

Liten uppdatering

SOLNA Sorry, här blir det inte mycket vettigt bloggat för närvarande, men för de vänner och bekanta som undrar så har jag varit begravd i mina bokföringspärmar på sistone och far hem till New York i övermorgon. (Det betyder för övrigt inte att jag inte betraktar Stockholm som "hemma". Också.)

Ikväll har jag dock smitit från redovisningsstugan som jag inrättat i mina föräldrars matsal, och bedrivit det självpåtagna pärmslaveriet på a) Chaikhana i Gamla stan (på eftermiddagen) och b) i lobbyn på Sergel Plaza Hotel, för att få sällskap med glada kolleger.
Eller i det här fallet var de inte bara glada, utan också upprörda, efter en Publicistklubbs-debatt med en mindre lyckad moderator. Större kvällen ägnades alltså åt att äta och mingla i sällskap av da Stockholm media community, och diskussionen om huruvida dagens journalistik inger dess utövare misströstan eller ej.

Både tesalongen och hotellobbyn var faktiskt utmärkta som kontor betraktade, och jag fick till min förvåning en hel del verifikat genomtröskade! Mycket effektivt. Om än inte lika effektivt som om jag hade klarat av allt detta för ett år sedan eller så. Jag hoppas att jag inte ingav mitt delvis arbetarrörelseanknutna Sergel Plaza-sällskap alltför många kontorsvibbar (de flesta där hade knappt sett mig tidigare och känner nog föga till mitt track record av att betrakta hotellobbyer som arbetsplatser).

Jag har dessutom ägnat dagen åt att gå på två lägenhetsvisningar (gissa om jag skulle vilja köpa trean på Köpmangatan – den var ljuvlig!) och att i största allmänhet ta avsked från Gamla stan (bland annat genom att under en lunch på fina bistron Pastis läsa denna bok, som har mitt stiliga hus på omslaget).

I går smet jag förresten från bokföringen genom att fara ända till Skarpnäcksfältet och kolla på junior-SM-finalen i baseboll! Jag kunde tyvärr inte stanna till slutet, med fyrverkeriraketer och bubbel till segrarna i Stockholms BSK, men här kan den intresserade läsa om matchen. En vacker dag kommer det kanske några bilder därifrån.

Nedräkning mot avfärd, alltså, och jag tvingas återigen konstatera att tiden mest runnit iväg till datorstrul och annat elände – ingen skärgårdstur, Uppsalafärd, Jämtlandresa, bilutflykt eller Bernsbesök, som tänkt. Och den fiktiva listan på alla vänner och bekanta som jag hade velat träffa i Stockholm med omnejd känns längre än någonsin... Det får bli nya tag i vinter!

/Gunilla

No comments:

Post a Comment