13 September 2008

Palin blev (indirekt) Clintons hämnd på Obama

SOLNA Här är en intressant Guardian-artikel om hur Hillary Clinton svävar över den amerikanska valrörelsen, och här en bra Expressen-text om Alaska och den amerikanska (arbetar)drömmen.

/Gunilla

P S Det stämmer säkert att Palins barn inte varit Guds bästa och att droger förekommit både här och där. Och det skulle inte förvåna mig om Sarah Palin blev rasande när hennes dotter kom hem och berättade att hon var gravid. Eller om helyllefamiljbilden från det republikanska konventet har sprickor.
Men när Aftonbladet återger National Enquirers uppgifter vore det schysst mot de svenska läsarna att också upplysa dem om att det är en ren skvallerblaska med samma trovärdighetsproblem och bristande källkritik som exempelvis Hänt i veckan.
Det betyder inte i sig att detta är fel eller att de intervjuat lömska Alaskakids eller att man aldrig kan referera denna typ av blaskor (National Enquirer hade ju rätt om John Edwards amorösa eskapader). Men man kan gott hjälpa läsarna på traven med källkritik. Även i en kvällstidning.

No comments:

Post a Comment