05 October 2008

Gangstrar är levande döda

NEW YORK Expressen skriver om sanningen om gangsterlivet bortom lyxlivsmyterna, med ständigt rädsla och berättigad paranoia.
– De blir tidigt sjuka och dör tidigt. Det är tydligt i alla studier. De blir ihjälslagna, de dör av överdoser eller av alla de somatiska sjukdomar de drar på sig. Andra blir handikappade av olika skador de får i slagsmål. Många äldre kriminella lever alldeles eländiga liv.
(– – –)
– Att bli kriminell är som att kissa på sig. Från början är det varmt och skönt, men sen är det för jävligt, säger [kriminologen] Jerzy Sarnecki.
– När man är i farten, när man har en massa stålar och polare, när man fortfarande får de här kickarna av knarket utan att ännu känna skadorna av det, så kan det här livet kännas oerhört lockande.
– Men sedan kommer barnen som man inte har kontakt med, kvinnorna som tar avstånd från en, ensamheten och elände och psykiska problem. Och vi pratar inte om 50-åringar, utan 30-åringar. De åldras tidigt och blir rent eländiga, det visar mycket omfattande forskning vi har på området.
Jag såg Uppdrag Gransknings intervju med Denho Acar häromåret och det var det värsta jag sett. En levande död.

/Gunilla

2 comments:

 1. Hej,
  om du inte redan läst den rekommenderas Freakonomics och kapitlet där en relevant fråga analyseras: Om det nu är så lönsamt att langa knark, varför bor så ofta knarklangare hemma hos mamma.
  Sen vill jag tacka för ständigt intressanta inlägga och ett extratack för att du länkar till electoral-vote.com, en sida jag följde slaviskt inför kerry-bush men tappade bort bokmärket till vid något datorbyte.

  ReplyDelete
 2. Tack, Mattias!

  Jag har Freakonomics, men har faktiskt inte läst kapitlet om knarklangarna. Har dock fått det refererat – men som jag tolkade det handlade det mest om underhuggarna i branschen. Av Expressenartikeln fattar man hur hemskt livet är även för dem som slipper bo hemma hos mamma utan på ytan lever lyxliv i Turkiet.

  ReplyDelete