31 October 2008

På väg till DC

NEW YORK Idag försvinner jag iväg till Washington. På grund av flera deadlines, företagsadministration, socialt umgänge och alltför ymnig tid framför opinionsstatistik-sajterna sedan jag kom hem från min resa i Appalachernas utkanter har jag som ni märkt inte hunnit lägga ut några fotografier här, vilket jag beklagar. Och idag är det storstädning som gäller härhemma! Stortvätt vore också bra, men det hinner jag tyvärr inte med.

Men på bussen till Washington hoppas jag få ut ett och annat fotografi från höstlövens Pennsylvania eller nå't.

Här i New York är det ju inte mycket till valfeber. Om det var västra Pennsylvania, östra Ohio och norra West Virginia som kändes intressant häromveckan så kan det vara kul att vistas i norra Virginia i helgen, tänkte jag. (Som jag skrivit tidigare skulle jag egentligen ännu hellre ha velat kolla läget i North Carolina och Georgia. Men det finns det som tur är andra som gör, t ex Anna Dahlberg i Expressen.)

Och i Washington, förstås – staden som allt handlar om, hur mycket kandidaterna än förtalar den. Lite som Bryssel, men med det stiliga Vita huset som trofébostad. Ginna Lindberg hade nyligen en skojig radiokrönika om hur Washington beskrivs som rena rama träsket och dess invånare som träskpaddor (sorry, ingen länkning – jag gick bet på att hitta tillbaka dit).

/Gunilla

No comments:

Post a Comment