03 October 2008

Palin bättre än Palin själv

NEW YORK Tom Payles i Washington Post:
"Sarah Palin såg som om hon hade förberett sig för sitt framträdande i vicepresident-debatten igår kväll genom att titta på Tina Feys bilder av henne i "Saturday Night Live". Hon blinkade och vinkade och lade på morskhet, ett "för tusan" här och ett "I'll betcha" där. [Äsch, jag gick helt bet på en bra översättning till svenska av "I'll betcha"! /GK]
Utmaningen för Fey, som ska spela Alaska-guvernören och den republikanska kandidaten igen i nästa sändning, blir att göra Palin bättre än Palin själv, att spela parodin så att den blir bättre än originalet."
Som Emil Arvidson skrev i DN häromdagen så var Tina Fey & Co så elegant elaka i förra lördagens program att de bara använde (bara behövde använda) vissa delar av Palins citat rakt av. Kolla också på hans blogg, med en bild ur en kanadensisk tidning som faktiskt förväxlat Fey och Palin. (Och Palin har ju sagt att hon klätt ut sig till komikern på en Halloweenfest.)

Här kan man läsa en Time-analys av "varför kvinnor hatar Sarah Palin", till exempel att hon är för snygg och har alltför bra självförtroende. Skribenten glömmer tyvärr att diskutera sakfrågor och åsikter i sammanhanget, men hon har en del poänger.

Den här artikeln från Anchorage Daily News handlar om hur Palin håller på att skaffa sig fiender på hemmaplan, det vill säga i Aläääska. Och denna handlar om varför i hela fridens namn hon vinkade och blinkade så mycket i TV igår.

Nästa postning kommer inte, jag lovar, att handla om Palin. Och inte om min dator heller för den delen. Men om baseboll.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment