28 November 2008

Allmän info om gratis wifinät till mig själv

Detta är inte ett vanligt blogginlägg, utan bara lite allmän info om var i USA och annorstädes det finns gratis, trådlösa nätverk som jag samlar in och skriver här för eget, framtida bruk. Möjligen uppdaterar jag lite vartefter.

Avsikten är alltså inte att här retroaktivt kartlägga alla sådana som jag själv hittat och använt genom tiderna (de är många)... utan bara att hålla reda på några av de platser och namn som kan vara bra att ha i åtanke, när jag behöver veta vad jag kan räkna med och var.

Eftersom jag skrivit detta till mig själv har jag inte brytt mig om att länka eller skriva ut all tänkbar info. Men även om det är ett "privat" inlägg går det förstås bra att kommentera, ge tips eller bidra med spaningar. Välkomna vore till exempel tips om större flygplatser i världen som erbjuder gratis trådlösa nätverk (Arlanda var en gång i tiden en sådan...).

Hotellkedjor: La Quinta, ev Holiday Inn, Super8. (Holiday Inn kan kräva lösenord, kanske varierar?)

Flygplatser: Pittsburgh?, Philadelphia?, Albuquerque, La Guardia – Jet Blues terminal
(Newark, JFK, de flesta LGA-terminaler, Washington DCA, Chicago ORD, San Francisco SFO och de flesta andra flygplatser har betalsystem.)

New York-kaféer och restauranger: Hotel Algonquin, Society i Harlem (fler tillkommer definitivt...)

Denna hemsida är förresten bra, om än inte alltid helt uttömmande/korrekt/uppdaterad, för att hitta wifi-nät på kaféer och andra ställen i USA:s alla delstater.

Min tillvaro har nog förresten underlättats betydligt av att jag blivit "guldmedlem" hos Starbucks, så många ställen som de har – förhoppningsvis har de flesta wifinät. Här diskuterar anonyma Starbucks-anställda guldkortet.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment