04 November 2008

Chicago laddar inför kvällen

CHICAGO Det är inte alltid man märker att något Stort håller på att hända under en valdag, om man inte söker upp vallokaler eller börjar intervjua folk. I morse när jag spankulerade omkring här i den mittersta mitten av Chicago tänkte jag att "man skulle inte märka att det är en historisk dag här, om man inte visste om det".

Men jodå – nog märker man att det är något på gång, alltid. Här i Chicago märks det faktiskt av en spänd förväntan i luften. Inte alla, men ganska många, bär någon form av Obama-plagg, och jag har sett en hel del personer som uppenbart varit på väg mot firandet i Grant Park.

Jag har tillbringat större delen av dagen i Hyde Park och området kring University of Chicago, det kändes som en värdig förberedelse och ett bra ställe att insupa lite av familjen Obamas livsluft de senaste 20 åren.
Först: ett besök i den vallokal där Barack och Michelle Obama (och Louis Farrakhan) röstade i morse, en skolgymnastiksal med basketkorgar och massor av valbås. Sedan: en promenad bland alla stadsradhus i Hyde Park, och linssoppa på Café Medici. Sist: pendeltåg in mot sta'n igen.

Det är milt, vackert, soligt väder, som vore det september och inte november. Ikväll kommer hela Chicago att fira.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment