29 November 2008

Snåltips för Newarkresenärer

NEW YORK Nu har jag kommit hem, efter åtta dagar "on the road"!

Det var ganska galet att ta sig direkt från en natt-flight från västkusten till Ikea-shopping, med väskor och kamera och dator och allt att släpa på, men det fungerade ganska bra (efter omständigheterna). Givetvis köpte jag många fler småsaker än jag hade planerat.

Vi New York-svenskar – och säkert många andra New York-bor också – brukar skoja om att man skulle kunna ta sig till Newarks flygplats med Ikea-bussen, för att spara pengar eftersom den är gratis. Men jag har aldrig hört talas om någon som har gjort det. Det finns trots allt en förnämlig flygbuss till Newark för 13 dollar.
Nu kan jag dock berätta hur man gör, även om jag tog mig till Ikea i inköpssyfte och inte för att snyltåka. Det finns nämligen en New Jersey-buss, som går mellan flygplatsterminalerna och Ikea-varuhuset. NJ Transit linje 62, kostar 1:35 dollar. Från terminal A tog det cirka 15 minuter till Ikea.
Tyvärr går bussen bara en gång i timmen eller så, och tyvärr går gratisbussen mellan Ikea och Manhattan enbart lördagar och söndagar. Men idag fungerade det utmärkt. (Sedan jag hade suttit minst två timmar och väntat i terminalen på morgonen, vill säga. Vi landade nämligen cirka klockan 6.40. Jag kom ändå fram innan Ikea hade öppnat – men det gjorde inget eftersom de bjöd på frukost med äggröra, bacon, stekt potatis och kaffe!!!)

Nu är jag helt utslagen efter allt resande och väskkånkande – förutom mina Kalifornienkollin nu även en stor blå påse från Ikea fylld av diverse saker som jag faktiskt behöver, ehum, samt en påse livsmedel, såsom pastaälgar av fullkornsmedel, tunnbröd och Mjölkchoko. Ska vederkvicka mig med en tupplur, innan jag tar itu med att placera ut kuddar och knivar och kaffebönor och annat fint från Ikea.

Jag som hade tänkt sluta handla där, för att min lägenhet inte ska förvandlas till rena exilsvensk-parodin.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment