11 December 2008

Min e-post fungerar f n inte

Telia har klantat till det. Tyvärr studsar alla mail som för närvarande skickas till gunilla@kinn.se. Tills det står annat här – förhoppningsvis senare under dagen, eller imorgon, beroende på hur Telia lyckas greja med detta – får jag därför be er använda min reservadress: gunillakinn@gmail.com (japp, gunilla.kinn@tt.se går också bra).

Uppdatering: Nu ska det fungera till gunilla@kinn.se igen. Om sisådär en halvtimme kommer jag också åt min mail. (Jag har de senaste timmarna knappt fått minsta mail till någon av ovanstående adresser, så det tycks inte vara många av de normala mailarna som läser min blogg... Eftersom samtliga de mail som smarta avsändare redan före min felanmälan här skickade till en alternativ adress innehöll artikelbeställningar tror jag givetvis att alla bortstudsade mail också var sådana...)

/Gunilla

5 comments:

 1. Kan du inte koppla domänen "kinn.se" till Google, köra den som Gmail och skippa Telia?

  ReplyDelete
 2. Du är inne på helt rätt spår... Jag har varit inne på att skippa Telia i många år, för det känns helt meningslöst att ha dem som webbhotell – särskilt som jag verkligen avskyr Telias webbmail-tjänst. Särskilt i dess "nya" design, som om möjligt är _sämre_ än den gamla, usla (som de haft i tio år, oj, nu började jag tjata om det igen).

  Men jag har inte riktigt vågat ta steget, eftersom domänen alltså legat hos Telia. Min Stockholms-ISP com.hem säger att den inte kan ta över utan vidare, åtminstone utan risken för något enormt slags glapp. Så jag har avvaktat Den stora Uppdateringen och den om möjligt ännu större Omläggningen av min hemsida, från denna till www.kinn.se (f n nedsläckt av Telia, tror jag). Och denna uppdatering har dragit ut några år på tiden (bland annat för att jag är för snål för att börja betala en massa pengar varje månad till Sitewelder).

  Men nu kan det ju vara läge att ta tag i saken, det vill säga skippandet. När jag talade med Telia i natt sade jag att de inte behöver starta domänhotellet igen, om det ska kosta en massa pengar. Så nu ska jag kolla med .se (som min domän är registrerad hos) vad de tycker jag ska göra.

  Fast ... google – är det verkligen vettigt? Det kanske blir com.hem trots allt. Plus g-mail. Eller nå't. Men jag vet visste faktiskt inte att man kunde registrera sin domän hos google. Jag kanske borde kolla in det.

  Nu ska jag försöka få igång min mammas mailkonto (och berätta för henne att det varit nere en massa timmar, vad glad hon ska bli). Telia har dessutom lyckats ***blockera*** det nya, så det blir väl en ny vända med kundtjänsten.

  ReplyDelete
 3. Jag har labbat litegrann med att registrera en domän hos Google. Det lilla jag gjort verkar bra. Kolla in länken ifall du är intresserad:
  http://www.google.com/a/cpanel/domain/new

  Dessutom körs det en pilot på företaget där jag jobbar (ca 95 anställda) för att testa om vi kan flytta mail och intranät från Microsoft Exchange/Sharepoint till Google Apps. Hoppas på att slippa Microsofts Webmail.

  Såg förresten idag att Google har byggt in möjligheten att skicka SMS direkt från chatten i Gmail. Funkar bara att skicka till amerikanska mobiltelefoner än så länge. Sorry att jag lobbar. Har fastnat i både MacBook/iPhone-träsket och Googleträsket.

  Lycka till med mailen och Den stora Uppdateringen!

  ReplyDelete
 4. Haha, det är lätt att fastna i olika träsk, uppenbarligen! Jag ska se om jag kan ta mig ur Det stora Teliaträsket.

  Det kostar i alla fall inte alls mycket att bara ha uppringt Internet via dem, blott 72:-/kvartal. Inte för att det varit kostnaden som varit problemet...

  Tack för tipset om Googledomäner! Jag ska se vad .se har att säga om saken.

  /Gunilla  P S Beklagar alla fula skrivfel i den långa kommentaren ovan. Mina ögon gick i kors, och så går det ju inte att redigera i kommentarfältet.

  ReplyDelete
 5. Här är anledningen till att jag redan tidigare hade tänkt kontakta .se (eller tja, mest för att kolla om det spelar någon roll ifall jag väljer Telia, comhem, SiteWelder, Google eller nå't annat för min domän):

  http://www.iis.se/about/selectregistrar

  ReplyDelete