20 January 2009

Bästa Gömda-inlägget

STOCKHOLM Hur många artiklar har skrivits om Gömda-soppan? Många. Därför är det roligt att det finns de som tycker att min är bäst! Åtminstone denne bloggare, som skriver:
...det i mitt tycke absolut bästa inlägget om Liza Marklund och hennes bok Gömda.

För alla som har läst Marklunds bok Gömda och följt debatten i dagspressen bör absolut läsa Gunilla Kinns artikel. Hon ger en klar och tydlig bild av boken Gömda och även av den intensiva debatten i bloggvärlden.

Hehe, jag som tycker att artikeln varken handlar om boken Gömda eller om bloggdebatten... I mitt tycke är det främst en uppmaning till mina journalistkolleger att släppa alla stickspår ("sann historia" vs "baserad på sann historia", avundsjuka, drev etc) och istället försöka dra de journalistiska konsekvenserna av att Monica Antonssons version underminerar Gömda.

Nu ska jag bara försöka få betalt för den, det tog typ ett dygn att skriva... Ni kanske förstår att jag tycker att Greger Morins förslag om att man borde undersöka något slags omfördelning av presstödet så att det delvis går till oberoende frilansjournalister är bra. Själv har jag just nu ingen som helst aning om hur jag ska betala februarihyran i New York. Men det löser sig kanske...

Jag vill förresten gärna lyfta fram denna dissektion av Tiina Rosenbergs "mobbningsartikel" (tyvärr utan formatering) och Ingrid Carlqvists initierade blogg där hon skriver mycket om Gömda.

/Gunilla

3 comments:

  1. Din artikel var mycket välskriven och med bra innehåll.

    Jag hoppas verkligen att media och andra fortsätter att gräva i det här.

    ReplyDelete
  2. Kanonartikel på Newsmill. Mer sånt.

    ReplyDelete