10 January 2009

Munkbrohallen!

STOCKHOLM Detta är dagens bästa nyhet (för mig): en livsmedelsbutik vid namn Munkbrohallen öppnar i Gamla stan i mars! Oj, vad den är efterlängtad. Annars finns numera bara en halvtrist Konsumbutik och en exklusiv fiskaffär här. Samt ett helt nyöppnat finbageri i regi av Frantzén och Lindeberg.
Jag kunde inte låta bli att skicka ett välkomstmail till Munkbrohallens butikschefer. Faktum är att jag i ett par år tänkt lobba för att Cajsa Warg borde öppna en butik i just den lokalen, nämligen huset vid tunnelbanan, istället för att bara hålla sig där ute i förorten – men det här blir säkert väl så bra.
Det verkar som att de som startar detta kan sin historia. Just Munkbrohallen var en av Sveriges första saluhallar, och den låg på just den här platsen – tills tunnelbanehuset byggdes, 1950 (källa).
Jag har ju jobbat extra i livsmedelsbutiker i många år (bl a NK Livs och ICA Esplanad) och är egentligen bra sugen på att söka jobb på Munkbrohallen. Särskilt nu i juletider längtar jag ibland till färskvarudiskar och råvaruhantering. Men det skulle väl ändå bli en väl drastisk återgång till svunna tider, så det ska jag inte göra! Jag får nöja mig med att bli stamkund istället.

/Gunilla

1 comment:

  1. Vill bara säga en sak till alla.. Gå aldrig till munkbrohallen.. ägarna är ett par jävla idioter som behandlar sin personal som skit. Maten i affären är ofta gammal och en kompis till mig köpte en lasagne som gick ut för över en vecka sedan för ett par dagar sedan. Gick själv och kollade och mycket riktigt är de fleste färdigrätterna gamla. Min vän som tidigare arbetade där men blev sparkad märkte även att de la fram samma kotletter och "färska" biffar 2 veckor i rad innan de till slut slängdes.

    Gå inte dit. Sponsra inte den där förbannade affären för den är både svindyr och dålig.

    ReplyDelete