12 January 2009

Jag vill inte sprida skit utan diskutera

STOCKHOLM Det är alltför lätt att koka ihop konspirationsteorier. Rolf van den Brink står för en alldeles egen när han antar att "Gömda"-diskussionen på onsdag är betingat av att Neo "vill sprida skit över den s-märkta vänskapspakten Liza Marklund-Mona Sahlin-Thomas Bodström".

Som ni som följt allt jag skrivit om detta här förstår handlar det inte främst om det. Den vänskapspakten är givetvis intressant – men jag tvivlar på att det kommer att finnas någon som helst tid att gå in på den, när det finns så mycket annat att diskutera. Läs gärna min långa kommentar till Rolf van den Brinks inlägg. Utdrag:
Jag kan intyga att våra diskussioner i samband med arrangemanget knappast alls har handlat om Liza Marklunds politiska kopplingar, även om de förvisso är intressanta. De har däremot till stor del handlat om företeelser som: medietransparens, redaktioner vs bloggar och andra sociala medier, mediernas ansvar för uthängda personer och annat medierelaterat. Neo har ofta gett utrymme åt artiklar om hur medierna fungerar, och vill gärna erbjuda en plattform för sådana diskussioner offentligt.
Det finns alltså ingen anledning att misskreditera Neo i sammanhanget.

Däremot är det naturligtvis comme-il-faut att ifrågasätta om mina tidigare skriverier i ämnet misskrediterar mig som moderator. En representant för Liza Marklund har redan antytt att jag har en dold agenda i sammanhanget, som jag får utlopp för genom att sätta ihop programmet. Så är det givetvis – men vi verkar för högsta möjliga transparens genom att dels bjuda in både Liza Marklund och Piratförlaget (de har ännu ej svarat), samt genom att ha generöst med tid till publikens frågor.

Uppdatering: Piratförlaget har tackat nej till att medverka, men jag hoppas få med en annan förlagsrepresentant. Programmet och gästerna blir superspännande, jag kan utlova några än så länge hemliga gäster i publiken!

/Gunilla

1 comment:

  1. Hinner vi ses innan du åker hem? Jag är upptagen tis-ons denna vecka, men kan i övrigt

    ReplyDelete